دارونما(پلاسیبو) باعث کاهش حس گناه می شود !

دارونما

اینکه آیا می توان با مصرف دارونماها حس گناه را کاهش داد یا نه، چیزی است که محققان دانشکده روانشناسی در دانشگاه بازل در حال بررسی آن هستند. یافته های آنها اکنون در مجلهScientific Reports منتشر شده.

در مجموع، 112 نفر از طریق سیستم استخدام آنالین دانشکده روانشناسی، و از طریق تبلیغات در سخنرانی ها در دانشگاه بازل جذب شدند . عالقه مند به صورت آنلاین برای مطالعه ثبت نام کردند. برای شرکت آنها باید، بین 18 تا 40 سال، و به اندازه کافی به زبان آلمانی تسلط داشته باشند.

 

معیارهایی که برای آزمودنی ها در نظر گرفتن شامل :

 

    1. عدم بیماری های جسمی حاد یا مزمن یا اختالالت روانپزشکی

    • عدم حضور در رواندمانی یا روانپزشکی

    • مصرف داروهای روانگردان بود

     

    به منظور برانگیختن احساس گناه این 112 نفر آزمودنی ، این کار ها را انجام دادند:

     

     

    1. از آنها خواسته شد درباره زمانی بنویسند که قوانین مهم اخلاقی را نادیده گرفته اند، یا با افراد نزدیک خود ناعادلانه رفتار کرده اند، آنها را آزار داده یا حتی به آنها آسیب رسانده اند.

     

    2. برای تقویت احساس گناه به آزمودنی ها آموزش داده شد که به مدت 1 دقیقه با چشمان بسته به رویدادی که در طول القای احساس گناه یادداشت کرده بودند فکر کنند .

     برای خاتمه دادن به مطالعه با احساس مثبت، از همه آزمودنی ها خواسته شد تا سه موردی را که بابت آنها سپاسگزار بودند، یادداشت کنند.

     

    سپس شرکت کنندگان به سه شرایط تصادفی تقسیم کردند:

     

    1. گروه اول به آنها دارونما داده شد و گفته شد که یک داروی واقعی هست که باعث کاهش اضطراب می شود و حس گناه شما را به این واسطه کم میکند.

     

    2. به گروه دوم گفته شد که به آنها دارونما داده شده و  همین دارونما روی کاهش حس گناه شما موثره .

     

    3. گروه کنترل هم هیچ درمانی را دریافت نکرد

     

     

    نتایج نشان داد که احساس گناه در هر دو گروه دارونما در مقایسه با گروه بدون دارو به طور قابل توجهی کاهش یافت.


    این مورد نیز زمانی بود که آزمودنی ها می دانستند که دارونما به آنها داده شده است. دیالن سزر، نویسنده اصلی این مطالعه، می گوید: بنابراین، مطالعه ما از این یافته جالب حمایت می کند که دارونماها حتی زمانی که به طور آشکار تجویز می شوند، کار می کنند .

     

    تجویز دارونماهای برچسب باز( یعنی خود بیمار بدونه که داره دارونما مصرف میکنه)، به ویژه، یک رویکرد امیدوارکننده است، زیرا با اجازه دادن به بیماران برای آگاهی کامل از نحوه کار مداخله، استقلال بیمار را حفظ می کند. 


     اما تحقیقات بیشتری باید در مورد اینکه آیا درمان احساس گناه  با دارونما امکان پذیر است یا خیر، انجام شود. برای دیالن سزر، یک چیز مسلم است:  دارونما یک گزینه درمانی ارزان و ساده برای بسیاری از شکایات روانی و جسمی خواهد بود.”

     

     

     

    بیایید خلاصه اش کنیم 

     

    دارونما ها را می‌توان روشی تازه برای درمان احساس گناه دانست. دارونما ها داروهایی هستند که اثری بر روی مغز ندارند ولی فرد را متقاعد می‌کنند که دارویی موثر مصرف کرده است.

     

    در یک تحقیق، گروهی از افرادی که احساس گناه داشتند به سه گروه تقسیم شدند. گروه اول دارونما دریافت کردند و گفته شد که دارویی موثر است. گروه دوم هم دارونما دریافت کردند ولی با آگاهی به اینکه دارونما هست . گروه سوم هیچ دارویی نگرفتند.

     

    نتایج نشان داد که احساس گناه در گروه اول و دوم به‌طور قابل توجهی کاهش یافته است. این یعنی اینکه فقط باور داشتن به اثر دارو می‌تواند احساس گناه را کاهش دهد. این پدیده را اثر پلاسبو می‌گویند. این تحقیق نشان می‌دهد که احساس گناه بیشتر یک مسئله روانی است و با تغییر نگرش و باورهای فرد می‌توان آن را درمان کرد.

    مقاله ی دارونما چیست؟
    اینجا

    منبع :

    • Dilan Sezer, Cosima Locher, Jens Gaab. Deceptive and open-label placebo effects in experimentally induced guilt: a randomized controlled trial in healthsubjects. Scientific Reports, 2022; 12 (1) DOI: 10.1038/s41598-022-25446-1
    • b2n.ir
    روان شو وب‌سایت

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *